Am ajuns însfârșit în Italia, deși Florența nu este primul oraș vizitat de pe listă, ne-am bucurat enorm să ajungem aici. Ne doream de ceva vreme, doar că întâmplarea face, că de fiecare dată alegeam tot alte destinații.

Anul acesta am zis că nu o vom mai rata. Așadar, am ajuns, prima impresie, este extrem de aglomerat, în orice colț te uitiți pe orice străduță te învârți, vei zări o multitudine de turiști agitați și grăbiți să ajungă la diverse puncte turistice. Florența toată este considerată ca un mare muzeu, și pe bună dreptate. Ori unde te duci, ai ceva nou de văzut sau învățat.

Din păcate, la orice exponat doream să îl vizităm ne loveam de o coada interminabilă, cea mai mare coadă dura undeva la 2h ca să ajungi la intrare și aceasta era pentru Catedrala  Santa Maria Del Fiore. La început nu eram super hotărâți dacă să stăm să așteptam sau nu atat, așadar ne-am decis, că mai bine intrăm la celelalte exponate legate de Catedrală. Cum ar fi, cupola,

Nu exită opțiunea skip the line, deși nu ar strica, când vezi ce cozi interminabile sunt. 

Noi ne-am cumpărat biletele cu câteva zile pentru a evita toată agitația de la casele de bilete, așadar, dacă ești interesată le poți achiziționa de aici.  Pentru vizitarea Cupolei, îți poți alege ora la care dorești să faci acest lucru și  va trebui să fi acolo cu jumătate de oră înainte. Biletele au costat 18 euro de personă și includeau Muzeul, Catedrala, Cupola și Catedrala unde aveau loc Botezele. 

A doua zi ca să spun așa, ne-am început turul undeva la 10 dimineața, eram conviși că nu v-a fi atât de aglomerat, vezi să nu, era la fel și începea să se aglomereze din ce în ce mai tare. 

***Pentru a evita toată această nebunie turistă, este recomandat vizitarea orașului în peruiada Ianuarie- Aprilie. Să nu mai zic că  vei scăpa de arșita apăsătoare.

Cu toate acestea, se merită, tot vibe-ul pe care orașul îl emană este unul impresionat și plin de adrenalină.  Recomand cu mare drag un city break, te v-a scoate din monotonia zilnică, și mai mult de atât, orașul îți va oferi o experiență de neuitat.

Am să revin pe youtube, cu video unde se vor vedea mai multe detalii  din călătoria noastră. 

Photo 07-08-2019, 18 04 44Photo 07-08-2019, 18 05 36Photo 07-08-2019, 18 05 38Photo 07-08-2019, 18 05 41 (1)

t-e1525558576355

LEAVE A COMMENT

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.