A venit vremea pentru o nouă călătorie, pentru această vară am ales să vizităm 5 orașe minunate din Italia, dar în drumul nostru ne-am deci să facem o oprire  în București.

Aveam în plan de ceva vreme sa petrecem ceva timp în capitală, dar nu ne ieșea nicicum. Gând la gând cu bucurie, acum a picat totul la fix. 

Am ajuns undeva în jurul orei 06:00 dimineața, deși devreme, străzile erau aglomerate, oamenii grăbiți, fiecare cu treaba lui cum s-ar zice. Într-un final am ajuns la hotel, ne-am odihnit un pic și eram pregătiți să luăm orașul la pas. Pe cât posibil :)).

Unul din cele mai importante obiecteve a fost Ateneul Român, îl vedeam în poze, mi se părea atât de maiestuos, ardeam de nerăbdare să văd cum este în realitate.  Multe persoane nu știu că este posibil să îl vizitezi și în interior pentru o taxă de doar 10 lei. Din păcate nu este specificat niciunde. Pentru cei care doresc să viziteze, intrarea se face prin dreapta clădirii. 

 

Photo 25-07-2019, 17 12 01

nd am intrat și am văzut splendoarea, am rămas uimită csa vad că este mult mai frumos în realitate decât în poze. Am avut norocul să asistăm la repetițiile din acea zi. Îți recomand cu drag să îi faci o vizită, nu o să îți pară rău. 

 

Ateneul Român a fost ridicat în Grădina Episcopiei, teren ce aparținea familiei Văcăreștilor. Mulți contemporani au criticat amplasamentul … căci locul ales era socotit ca fiind prea departe de centrul orașului și foarte greu de ajuns, mai cu seamă iarna. Nu avea statul destule terenuri centrale, trebuia oare neapărat ales acest loc „la marginea orașului”? În 1886 a început construcția actualului edificiu; o parte din fonduri au fost adunate prin subscripție publică, la îndemnul Dați un leu pentru Ateneu.

La recomandarea arhitectului francez Charles Garnier, autorul Opéra Garnier din Paris, planurile clădirii au fost concepute de arhitectul francez Albert Galleron, în așa fel încât să se poată folosi fundația deja turnată a manejului început de „Societatea Equestra Română”. Clădirea a fost inaugurată la 14 februarie 1888.

Ateneul Român în 1940

În 1935, la inițiativa lui George Enescu, au fost strânse fonduri pentru construcția orgii de concert, amplasată în fundalul scenei. Orga a fost construită de firma E.F. Walcker & Co. Ludwigsburg Württemberg și a fost inaugurată la 22 aprilie 1939 printr-un concert susținut de Franz Schütz, director al Hochschule für Musik din Viena. (Aceeași firmă construise în 1910-1912 orga care este instalată în Biserica Evanghelică C.A. București care se află în apropiere de Ateneu).”

Photo 25-07-2019, 17 11 12Photo 25-07-2019, 17 17 24Photo 25-07-2019, 17 19 19Photo 25-07-2019, 17 12 29

t-e1525558576355

LEAVE A COMMENT

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.