Măi fetelor mai este un pic și vine Crăciunul!!f6c92197406724ff6144a98a8efac3aa

 

Cred că în fiecare an mă vei auzi undeva pe la mijlocul verii 

  – De abia aștept să vină Craciunul !! 

 

Sunt o împătimită în adevăratul sens al Crăciunului și îmi place să mă pregătesc pentru sărbătoarea asta încă de pe la mijlocul lui Noiembrie. De când eram mai mică și până în prezent de Craciun era tot timpul agitație mare, familia se reunește fiecare vine cu o poveste nouă, neamurile vin în vizită, unchi, mătușă nași. O adevărată nebunie. 

De fiecare dată mă cuprind emoțiile și devin nerăbdătoare, vezi tu, îmi place maxim să vad expresia persoanelor apropiate când își desfac cadoul iar la noi în familie este o regulă  nescrisă dar oarecum de aur, tot timpul facem mai mult de două cadouri. 

Bineînțeles cu mama înfrunte ne apucăm să căutăm cele mai potrivite cadouri pentru fiecare, musai de la 2 în sus, așa cum am specificat și mai sus, o adevărată distracție. 

c8ade019424daa40ea5d0e34a7cd8be6.jpg

Cred că și la tine este la fel, în fiecare an, mama se dă peste cap să caute rețete de prăjituri care mai de care, că na… anul trecut am avut prăjitura X acum nu o mai poate face tot pe aceași, îi place să experimenteze, pe când ea este cu nasul în cartea de rețete eu mă lupt cu bradul.

O adevărată pasiune, mai ales când ai doi pisici care mai că dau parte în parte cu mine pentru globuri și betea… bun… acum urmează partea în care fug după ei pentru a putea recupera ceea ce au furat, asta daca nu vreau să îl distrugă. Am impresia că le face o plăcere imensă să facă treaba asta. 

În fiecare an mă certam cu sora mea pentru că ea vrea tot timpul să facă bradul pe considerentul ca ea îl face mai frumos și pe mine nu mă lăsa, cam așa se întâmplă când esti mai mic… dar acum e diferit. 

f376a7086e1e09217449b8e858350add

A sosit momentul, casa e toata curată, miros de bucate amestecat cu brad în aer, colindătorii bat la ușă. Se chinuie să cânte o colindă, săracii, au emoții, se bâlbâie stai că au uitat versurile. Și tot așa vin unu după altul,   nu știu cum este la voi dar la noi tot timpul se aude decât Domn Domn (este în top 10 colinde ), partea amuzantă este că, chiar de fiecare dată sunt cântate decât primele două strofe…cei mult strică, nu-i așa? Bineînțeles, ne amuzăm copios și începem să punem la socoteală de câte ori am auzit colindul ăsta.  

cats

Acum că treaba cu colindatul s-a terminat, sora mai mare intră în acțiune și își face prezența, intră încălțată mai mult de jumătatea holului, mama deja face ochii mari, vă dați seama ce urmează :))… Toata lumea fuge la brad cu mare cu mic  să vadă ce a primit, nimeni nu mai are răbdare. Oare care începe primul ? Toți stăm și ne uităm unu la celălalt facem glume și misto, atmosferă de sărbătoare  și iubire în aer.   Pentru că Moșu nu vine doar într-un singur loc, mutăm petrecerea la soră-mea acasă. 

Distracție, iubire, familie și nebunie să nu uit de agitație, cuvintele astea sunt potrivite pentru Seara de Crăciun, aș avea multe să îți povestesc dar nu-mi ajunge timpul și precis nici ție.

6d8893066ccb04356216fb177797b2e8

Crăciunul ăsta nu cred că v-a fi foarte diferit, ne cuprinde frenezia de dinainte pe toți, știu de pe acum, ne vom  agita care mai decare pentru a face totul la timp. Dar un lucru îl știu clar, va fi perfect, pentru că, ce îți poți dori mai mult decât să ai familia și persoanele dragi alături de tine ? 

 Fetelor, vă urez Crăciun fericit plin de iubire și să găsiți sub brad multe cadouri minunate !! 

 

 

P.S.**   în caz că nu știți ce cadouri să cumpărați celor dragi, aruncă un ochi aici 

 

 

 

 

 

12 răspunsuri la „Crăciunul este aproape !!

  1. Noi nu avem traditii cu cadouri, de fapt nici nu mai petrec Craciunul cu ai mei de foarte multi ani, sunt indepartate amintirile cu Craciunul in familie si imi amintesc cu drag de ele. Acum petrecem Craciunul cu familia sotului, cu ai mei am pastrat traditia taierii porcului si apoi ne revedem dupa Revelion.

    Apreciază

  2. Crăciunul se petrece in familie, in casa trebuie sa miroasa a brad si a preparate traditionale!
    Craciun fericit! Sarbatori cu liniste si bucurii!

    Apreciază

LEAVE A COMMENT

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.